Предлагането на дялове от балансирания доларов фонд на Райфайзен започва на 11.02

646
Предлагането на дялове от балансирания доларов фонд на Райфайзен започва на 11.02

Продажбата на дялове от балансирания фонд на Райфайзен започва на 11 февруари, след като на 1 февруари бе изпълнено и последното законово изискване – публикацията в Държавен вестник.

В края на миналата година Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за публично предлагане на дялове от Райфайзен (България) Балансиран Доларов Фонд. Новият доларов фонд на Райфайзен е с умерен риск.

До 60% от активите се предвижда да бъдат инвестирани в дългови ценни книжа. С цел диверсификация на портфейла и в зависимост от пазарните условия, както и за постигането на по-висока доходност, управляващото дружество ще инвестира до 60% от активите на фонда в акции на български и чуждестранни емитенти. Стойността на един дял при първоначалното предлагане е в размер на един долар.

“Чрез новия доларов фонд ще предложим на клиентите още по–широк кръг инвестиционни алтернативи, като част от активите ще бъдат инвестирани в ценни книжа на емитенти от Съединените щати, Централна и Източна Европа, Балканския регион, Русия и Турция, коментира Михаил Атанасов, Главен изпълнителен директор на Райфайзен Асет Мениджмънт (България) ЕАД.

“Вложението в новия ни балансиран доларов фонд представлява добра инвестиционна възможност за дългосрочните инвеститори в долари”, допълни той.

С новия фонд, Райфайзен Асет Мениджмънт (България) ЕАД вече ще предлага на клиентите си възможност да инвестират в 5 местни и 10 чуждестранни схеми, като по този начин се покриват основните световни пазари и се дава възможност за избор от пълната гама от рискови профили.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg