Продажбата на дялове от балансирания фонд на Райфайзен започва на 11 февруари, след като на 1 февруари бе изпълнено и последното законово изискване – публикацията в Държавен вестник.

В края на миналата година Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за публично предлагане на дялове от Райфайзен (България) Балансиран Доларов Фонд. Новият доларов фонд на Райфайзен е с умерен риск.

До 60% от активите се предвижда да бъдат инвестирани в дългови ценни книжа. С цел диверсификация на портфейла и в зависимост от пазарните условия, както и за постигането на по-висока доходност, управляващото дружество ще инвестира до 60% от активите на фонда в акции на български и чуждестранни емитенти. Стойността на един дял при първоначалното предлагане е в размер на един долар.

“Чрез новия доларов фонд ще предложим на клиентите още по–широк кръг инвестиционни алтернативи, като част от активите ще бъдат инвестирани в ценни книжа на емитенти от Съединените щати, Централна и Източна Европа, Балканския регион, Русия и Турция, коментира Михаил Атанасов, Главен изпълнителен директор на Райфайзен Асет Мениджмънт (България) ЕАД.

“Вложението в новия ни балансиран доларов фонд представлява добра инвестиционна възможност за дългосрочните инвеститори в долари”, допълни той.

С новия фонд, Райфайзен Асет Мениджмънт (България) ЕАД вече ще предлага на клиентите си възможност да инвестират в 5 местни и 10 чуждестранни схеми, като по този начин се покриват основните световни пазари и се дава възможност за избор от пълната гама от рискови профили.