Предприятие на ЖП инфраструктура с два нови договора

645
Предприятие на ЖП инфраструктура с два нови договора

Рeмонтно - възстановително предприятие (РВП) Кьоне, дъщерно дружество на ЖП инфраструктура холдингово дружество АД,  спечели открит конкурс и подписа рамково споразумение за срок от 4 години (2008-2011 г.), съобщиха от компанията за Profit.bg. Нека да припомним, че акционери в ЖП инфраструктура холдингово дружество АД са Васил Божков и Орлин Хаджиянков.

Става дума за изпълнение на обществена поръчка за антикорозионна защита на стоманени железопътни мостове. Възложител по споразумението е Национална Компания Железопътна инфраструктура.

За да се осигури по-дълъг експлоатационен живот на дадените стоманени железопътни мостове, те трябва да бъдат почистени чрез песъкоструене и върху тях да се положи антикорозионно покритие за запазване надеждността, носимоспособността и дълготрайността им.

В момента е налице напреднал стадий на корозия за някои от тях. Състоянието на антикорозионната защита на стоманените мостове и планиране изпълнението на ремонтните работи за нейното периодично възстановяване се установява и планира на основата на Генералната ревизия на съоръженията.

Тя се извършва периодично през 5 години. Програмата за изпълнение на антикорозионната защита на стоманените мостове, предвидена за периода 2008-2011 г., се основава на проведените генерални ревизии през периода 1997-2007 г. и включва в себе си 43 обекта с общ обем на работите от около 53 790 кв. м.

РВП Кьоне подписа този месец и договор за среден ремонт на 139 вагони тип FALS, с възложител ТЕЦ Бобов Дол ЕАД за срок от една година и половина.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg