Предприятие на ЖП инфраструктура с два нови договора

661
Предприятие на ЖП инфраструктура с два нови договора

Рeмонтно - възстановително предприятие (РВП) Кьоне, дъщерно дружество на ЖП инфраструктура холдингово дружество АД,  спечели открит конкурс и подписа рамково споразумение за срок от 4 години (2008-2011 г.), съобщиха от компанията за Profit.bg. Нека да припомним, че акционери в ЖП инфраструктура холдингово дружество АД са Васил Божков и Орлин Хаджиянков.

Става дума за изпълнение на обществена поръчка за антикорозионна защита на стоманени железопътни мостове. Възложител по споразумението е Национална Компания Железопътна инфраструктура.

За да се осигури по-дълъг експлоатационен живот на дадените стоманени железопътни мостове, те трябва да бъдат почистени чрез песъкоструене и върху тях да се положи антикорозионно покритие за запазване надеждността, носимоспособността и дълготрайността им.

В момента е налице напреднал стадий на корозия за някои от тях. Състоянието на антикорозионната защита на стоманените мостове и планиране изпълнението на ремонтните работи за нейното периодично възстановяване се установява и планира на основата на Генералната ревизия на съоръженията.

Тя се извършва периодично през 5 години. Програмата за изпълнение на антикорозионната защита на стоманените мостове, предвидена за периода 2008-2011 г., се основава на проведените генерални ревизии през периода 1997-2007 г. и включва в себе си 43 обекта с общ обем на работите от около 53 790 кв. м.

РВП Кьоне подписа този месец и договор за среден ремонт на 139 вагони тип FALS, с възложител ТЕЦ Бобов Дол ЕАД за срок от една година и половина.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...