Днес на БФБ бяха официално представени новите две дружества на борсатата - Хидроизомат (

) и Етропал (

).

Кирил Бошов, Председател на УС на Еврохолд България, заяви "Етропал е поредното дружество от семейството на Еврохолд България, което се листва на борсата. Уверени сме, че ще повтори успеха на останалите.", допълни той.

Пламен Патев, изпълинителен директор на Етропал, съобщи, че "Следващата година дружеството ще развива две направления - първо, разрастване на дейността на дружествата с италианско участие. И второто направление е участие в приватизацията и продажбата на диализни центрове в страната.

На 19 ноември, понеделник, Еврохолд България ще предложи 1 400 000 акции, представляващи 28% от капитала на Етропал, на закрит аукцион на БФБ-София.

Определената минимална цена за една акция е 7.95 лв. Нека припомним, че от днес, 12 ноември, емисията на Етропал се регистрира за търговия на БФБ. Размерът на емисията е 5 млн. лв., разпределена в 5 млн. акции с номинал от 1 лев. Присвоеноят борсов код е ETR, като оферти купува има на 8 лв. за брой.

Хидроизомат ще предложи в петък, 16 ноември, на инвеститорите 300 хил. акции в ценовия диапазон от 8.50 лв. до 13.50 лв., стана ясно от изказванетоо на Жеко Жеков, изпълнителен директор на компанията. Крайна дата на публичното предлагане е 22 ноември 2007 г.

Следващата година през пролетта или лятото ще бъде извършено увеличение на капитала с 10-15%, като средствата ще бъдат използвани за нови производства и модернизация. През тази ходина 300 хил. лв. са инвестирани в предприятието, а 10% от производството е за износ в Испания, допълни Жеков.

В момента по позицията има сделки на цени от 10 до 11.50 лв. за акция.

Общия брой регистрирани емисии на БФБ са 377, като от началото на годината са се увеличили с 32, също съобщиха от борсата.