ДП НКЖИ, в ролята си на възложител, съобщава за открита процедура за възлагане на обществена поръчка, а именно „Модернизация на железопътния участък Септември - Пловдив - част от Транс-европейската железопътна мрежа", информираха от държавното предприятие.

Поръчката е с обособени позиции, както следва:

Позиция 1 - Модернизация на железопътната отсечка Септември-Пазарджик, включително гарите Септември и Пазарджик.

Позиция 2 - Модернизация на железопътната отсечка Пазарджик-Стамболийски, включително гарите Огняново и Стамболийски,.

Позиция 3 - Модернизация на железопътната отсечка Стамболийски - Пловдив, включително гара Тодор Каблешков.

Модернизацията на железопътния участък Септември-Пловдив е част от Транс европейската железопътна мрежа и се обуславя от необходимостта железопътната линия да бъде приведена в съответствия с изискванията към Транс-европейските железопътни линии и като част от тях, да отговаря на изискванията за оперативна съвместимост на железопътната инфраструктура. Постигането на тази оперативна съвместимост, както и скорост от 160 км/ч е основна цел на проекта.

Кандидатите могат да участват както за цялата поръчка, така и за всяка от обособените позиции, но само в пълния им обем. Срок за закупуване на документацията за участие е до 7 януари 2011 г., 16.45 часа. Срокът за подаване на оферти за участие е до 17 януари 2011 г., до 16.45 часа. Отварянето на офертите ще се състои в 10 ч на 18 януари 2011 г.