Лизинговането е второто направление, в което Еврохолд България съсредоточава усилията си. С това направление е ангажиран подхолдингът Евролийз Холдинг.

В структурата на Евролийз попадат Евролийз Ауто България, Eвролийз Ауто Румъния и Eвролийз Ауто Македония. Делът на лизинговането в структурата на приходите на Еврохолд към 30 юни 2009 г. е 9.8%.

Лизинговият портфейла на Евролийз Холдинг в края на този август е 141 млн. лв., което е спад от 3% на годишна база. Броят активни договори надвишават 5 хиляди, а печалбата за първото полугодие на 2009 г. е 2.9 млн. лв.

Лизинговият портфейл на Евролийз Ауто България е 134 млн. лв., този на дружеството в Румъния е 5.4 млн. лв., а на македонската компания - 1.2 млн. лв.

Тенденциите в това бизнес направление, които отчитат от Еврохолд България са следните - увеличена норма на печалбата при намаляване на портфейла през 2009 г., увеличаване на първоначалната вноска и на лихвения спред, намаляване на нивата на просрочие след скок в началото на годината, ориентация към по-нискорискови клиенти и поддържане на адекватна ликвидност.