В 10.19 ч. днес бяха прехвърлени 20.584 млн. акции или 18.84% от капитала на "Петрол" АД, става ясно от раздел Котировки.

Пакетът, по данни на Profit.bg, до момента бе собственост на "Нафтекс Ойл Енд Шипинг Корпорейшън"-ОАЕ и бе закупен в края на 2005 г. от "Нафтекс Петрол" ЕООД. Стойността на днешната транзакция е 87.07 млн. лв.

Вчера стана ясно, че „Петрол“ АД има намерение да сключи договор с „Лукойл България” ЕООД за продажба на част от бензиностанциите си.

За евентуалното сключване и осъществяване на планираната сделка се изчаква разрешение от антимонополния регулаторен орган в лицето на Комисията за защита на конкуренцията.

През 2007 г. функционират 519 бензиностанции.

Само преди седмица в Комисията за защита на конкуренцията постъпи уведомление за намерението на „Лукойл България“ ЕООД - София да закупи недвижим имот, представляващ петролна база „Илиянци“, което би попаднало в обхвата на определението за „концентрация на стопанска дейност”.

В единадесетте регистрирани резервоара в петролна база "Илиянци", собственост на „Петрол“ АД, към момента могат да се съхраняват 50 000 куб. м дизелови горива и 30 000 куб. м бензини.

Към момента офертите купува/продава при "Петрол" АД са на нива от 4.25/4.43 лв. за ценна книга.