Прехвърлиха 54% от капитала на Деспред в кросова сделка

936
В една сделка днес на редовна търговия се прехвърли пакет за 1 049 139 акции на Деспред АД (), което представлява 54% от капитала на спедиторската компания. Единичната цена за акция в сделката е 8.1 лв. Кросовата сделка е сключена между клиенти на СИБанк.

Стана ясно, че Си Ес Ай Еф АД е придобило 22.42% от капитала на Деспред АД чрез блокова сделка, сключена също днес. Продавач на пакета от 432 473 акции е швейцарската Spedcom AG като цената на ценна книга е 2.21 лв. Упълномощеният посредник отново е СИБанк. Справка в Апис показва, че мажоритарен сосбтвеник на фирмата Си Ес Ай Еф е Цветелина Бориславова с 99.938% участие.

През ноември също е регистрирана голяма блокова сделка по позицията като продавачите на 324 609 акции на Деспред АД са кипърската L.Z. Metal Trading Limited, Катекс АД, BTF Investment Limitedа Британски Вирджински острови, Фондация София 2014, швейцарската Invex Management & Consulting AG, Би Еф Джи ЕООД и Индустриалекспорт ООД.

Купувачът е фирма Бост АД като цената за акция е 1 лв. Посредник отново е СИБанк. За Бост АД няма данни в Апис.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg