Прехвърлиха 95.99% от правата на Сердика Пропътис АДСИЦ в една сделка

899
Прехвърлиха 95.99% от правата на Сердика Пропътис АДСИЦ в една сделка

Днес (16 март) бе последната дата за търговия с правата на Сердика Пропътис АДСИЦ, даващи възможност за участие в първоначалното увеличение на капитала на фонда.

В една сделка днес на цена от 13.00 лв. за брой бяха прехвърлени 143 981 броя, или 95.99% от издадените права. Общата сума по сделката е 1.872 млн. лв.

Осъществената сделка бе единствената за десетте дни на търговия с правата на вторичен пазар. Крайната дата за записване на акциите от увеличението е 12 април.

Сердика Пропъртис АДСИЦ предвижда закупуването и отдаването под наем на две офис сгради в София.

Според регистрационния документ на компанията, офис сградите ще са в близост до бул. "Витоша", а общата им разгърната застроена площ ще е 4 500 кв. м и 5 500 кв. м. Цената на придобиване се предвижда да е 4.5 млн. евро и 5.5 млн. евро, или по 1000 евро/кв. м.

В началото на февруари ЗПАД ДЗИ – Общо застраховане прехвърли дела си на Контракт София, притежаващо към настоящия момент 99.99%, докато ДФ Алфа Индекс Имоти има 0,01% от фонда.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg