Прехвърляне на пакети и лятна търговия на борсата

678
Прехвърляне на пакети и лятна търговия на борсата

На борсата продължава да властва лятното настроение, като в началото на сесията се сключваха единични сделки при сините чипове.

Въпреки че след първия един час на търговия борсовият оборот възлизаше на над 4 млн. лева, от него около 1.2 млн. лева бе осъществен от прехвърляне на пакети от дружествата със специална инвестиционна цел, както и при други позиции.

Над 200 000 акции от Софарма имоти АДСИЦ смениха собственика си при средна цена от 6 лева за акция, като последната сделка с акциите на дружеството бе при ниво от 6.6 лева.

Пакет бе прехвърлен и при Доверие Обединен Холдинг за над 230 000 акции при цена от 7 лева за брой.

Изтъргуваха се и близо 98 000 акции на Зърнени Храни България при средна цена от 2.08 лева, като основната част от количеството мина в единична сделка.

За сметка на това до момента все още липсват сделки при много от считаните за „сини чипове“ позиции, като Оргахим, например.

Индексите са на разнопосочна територия, като SOFIX добави 1.1% към стойността си, а широкият BG40 загуби 0.3%. За ръста на индекса на сините чипове съдейства поскъпването при книжата на БАКБ, които, с изтъргувана една акции, повишиха стойността си с 4.5%.

Повишение от 3.8% и отново минимален обем от 10 акции регистрираха и книжата на друга банка, търгувана на борсата – Централна кооперативна банка.

Акциите на Алкомет също бяха сред малкото с относително големи обеми до момента, като при позицията собственика си смениха близо 26 000 акции, при което цената се понижи с 0.5%.

На относително активна търговия се радваха книжата на Еврохолд България, където се изтъргуваха над 3 000 акции след първия час на търговия. След спада си от вчера, днес те загубиха нови 1.5% от стойността си.

Книжата на Мострой поевтиняха с 4.7% при не особено голям обем от 90 акции.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...