Пренасочват извънредното ОСА на Декотекс за 21 декември

491
Поради невъзможност за публикуване в Държавен вестник на поканата за свикване на Извънредно ОСА на Декотекс АД-Сливен () и спазване на законоустановения срок, събранието се пренасочва от 18 за 21 декември 2007 г. от 08.00 часа, на същото място и при същия дневен ред.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 7 януари 2008 г. от 12.30 ч. на адреса на управлинеиe на дружеството при същия дневен ред.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 5 декември 2007 г.

Нека припомним, че акционерите на Декотекс предстои да вземат решение за учредяване на три нови дружества, в които публичната компания ще бъде едноличен собственик на капитала чрез внасяне на непарична вноска.

Ако решението се одобри, Съветът на директорите на Декотекс ще бъде овластен да предприеме необходимите правни и фактически действия за учредяването, оценката и извършването на апортните вноски и регистрацията на бъдещите три акционерни дружества.

През тази година компанията придоби терен в Община Сливен, предвиден за болничен комплекс, върху който от Декотекс предвиждат изграждането на жилищен комплекс от затворен тип, което е нов тип дейност за дружествто. В резултат ръководството на компанията смята, че е удачно тази дейност (инвестиции в недвижимости, строителство и др.) да се обособи в отделно дружество.

Предметът на дейност на втората компания, в чиито капитал от Декотекс ще апортират терени на стойност 6.900 млн. лв., ще бъде отдаване под наем на производствени, търговски и административни сгради и площи, инвестиране в строителство и продажба на недвижими имоти.

Апортната вноска в третото дружество ще бъде от машини и съоръжения, транспортни средства, стопански инвентар и др. Предметът на дейност ще е производството на текстилни изделия, каквато е основната дейност на Декотекс. По информация на публичното дружество, целта е да се учреди отделна производствена и търговска структура, необременена от недвижима собственост, която да привлече инвеститори с дългогодишен опит в текстилната сфера.

До момента са изтъргувани 1000 акции на дружеството на цена 3.09 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg