През 2007 г. КФН издаде лиценз на 6 нови управляващи дружества

665
През 2007 г. КФН издаде лиценз на 6 нови управляващи дружества

През 2007 г. Комисията за финансов надзор (КФН) издаде 6 лиценза за извършване на дейност като управляващо дружество на дружествата Инвест Фънд Мениджмънт, Уника Финанс (преименувано на Актива Асет Мениджмънт АД), Загора Финакорп Асет Мениджмънт, Евър Управление на Активи, ЦКБ Асет Мениджмънт и Експат Асет Мениджмънт.

Също така КФН издаде разрешение на 14 управляващи дружества да организират и управляват 25 договорни фонда, като същевременно са потвърдени проспектите им за публично предлагане на дялове и са вписани като публични дружества във водения от КФН регистър.

Така, в края на годината управляващите дружества са 29, инвестиционните дружества са 11, а договорните фондове нарастват до 58 броя.

Динамично се развива и секторът на дружествата със специална инвестиционна цел, чийто брой към 19 декември достига 60, 53 от които извършват секюритизация на недвижими имоти и 7 - на вземания.

През 2007 г. комисията издаде 20 лиценза за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел (включително дружеството, което бе лицензирано на предходното заседание Рой Пропърти Фънд АДСИЦ).

Във връзка с правото на свободно предоставяне на услуги на територията на ЕС КФН получи 360 нотификации от инвестиционни посредници, 18 нотификации от колективни инвестиционни схеми за нотифициране на общо 59 подфонда, 2 нотификации за управляващи дружества и 5 нотификации по проспекти на публични дружества.

Същевременно КФН изпрати нотификации към държави от ЕС във връзка със свободното предоставяне на услуги на територията на ЕС 3 нотификации за инвестиционни посредници, 1 нотификация за управляващо дружество.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg