През декември може да започне търговията с новите акции на Спарки Елтос

807
През декември може да започне търговията с новите акции на Спарки Елтос

Търговията с новите акции на БФБ може да започне през втората половина на декември, в случай че Спарки Елтос () увеличи капитала си успешно и регистрира промените при съответните институции в най-кратки срокове, се споменава в Проспекта за увеличението на капитала на дружеството.

От 18 до 31 октомври 2007 г. на Българска фондова борса ще се търгуват правата на Спарки Елтос АД-Ловеч, даващи възможност за участие в предстоящото увеличение на капитала.

По информация от борсата пет от закупените права ще дадат възможност за записването на една нова акция по номинална цена от 1.00 лв. и емисионна стойност от 16.00 лв. Присвоеният борсов код на правата ще е R1ELTOS.

Аукционът за незаписаните права ще се проведе на 9 ноември, докато крайната дата за записване на акциите от увеличението на капитала е 26 ноември 2007 г.

Спарки Елтос възнамерява да увеличи капитала си от настоящите 14 млн. лв. на 16.8 млн. лв. Капиталът ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 2.28 млн. нови акции.

Днес книжата на Спарки Елтос се понижиха с 1% до средните 17.75 лв. Дневният обем достигна 3 284 акции, изтъргувани между 17.50 лв. и 17.99 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg