От 19 февруари (понеделник) на Българска фондова борса ще стартира търговията с правата на Софарма логистика, даващи възможност за участие в предстоящото увеличение на капитала на дружеството.

Софарма логистика възнамерява да увеличи капитала си от настоящите 2.743 млн. лв. на 5.487 млн. лв. Съотношението между издадените права и новите акции е 1:1, а присвоения борсов код е R2FTXCO.

В сряда (21 февруари) на БФБ-София ще се проведе смесен закрит аукцион за продажбата на 2.5 млн. акции от Еврохолд България АД, представляващи 5% от капитала на дружеството.

Еврохолд България притежава участие в 17 дъщерни, 2 асоциирани и 3 други предприятия. Дружеството бе създадено след обединението на Еврохолд АД и Старком холдинг АД, а търговията с акциите му стартира на 14 февруари.

Заявки за участие в аукциона се приемат в офисите на инвестиционните посредници.

Също в сряда (21 февруари) е последната дата за сключване на сделки
с акциите на Синергон Холдинг АД, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала.

Холдинговото дружество възнамерява да увеличи капитала си от 14.123 млн. лв., на 18.359 млн. лв.

В последния работен ден от седмицата (23 февруари) ще се проведе общото събрание на акционерите на Гранд хотел В.Търново АД.

По време на събранието ще се гласуват предложенията за промяна в наименованието на фирмата на дружеството на Интерхотел Велико Търново, както и за овластяване на Управителния съвет за получаване на банков кредит в размер до 6 млн. евро за нуждите на дружеството, който ще бъде обезпечен с имущество на дружеството.

За изминалата седмица широкият индикатор BG40 отчете понижение от 1.39 пункта или 0.56% до 246.85 пункта, докато SOFIX добави 5.55 пункта или 0,41% до 1347.52 пункта.