През седмицата: Химимпорт, Златни Пясъци и Биовет с общи събрания

977
През седмицата: Химимпорт, Златни Пясъци и Биовет с общи събрания

Днес 23 април (понеделник) ще се проведе общото събрание на акционерите на Химимпорт АД, на което ще се обсъди решение за разпределение на финансовия резултат за 2005 г.

През 2005 г. дружеството отчете неконсолидирана печалба от 22.455 млн. лв., а за 2006 г. - 28.825 млн. лв. Също днес холдинговото дружество ще представи инвестиционната си програма за 2007 г. на специална пресконференция.

В сряда е последната дата за сключване на сделки, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото на глас в общите събрания на Декотекс и САФ Магелан.

Акционерите на Декотекс ще гласуват за увеличение на капитала и издаване на облигационна емисия, докато общото събрание на САФ Магелан ще вземе решение за сключването на договор за продажба и придобиване обратно чрез финансов лизинг (Sale & Lease Back) на дълготрайни материални активи на дружеството в размер на 2.5 млн. евро без ДДС.

В четвъртък (26 април) ще се проведе общото събрание на Вамо АД, на което ще се гласува предложението за покриване на загуби на дружеството натрупани до 2006 г.

В последния работен ден от седмицата ще се проведат общите събрания на Златни пясъци и Биовет.

Акционерите на Биовет ще гласуват за овластяване на Управителния съвет и изпълнителните директори за авалиране запис на заповед, издаден от Хювефарма АД в полза на Ситибанк Н.А. - клон София, като обезпечение по договор за банков кредит между Хювефарма АД и Ситибанк Н.А. - клон София в размер на 4 млн. евро (7,823 млн. лв.).

От своя страна акционерите на Златни Пясъци ще гласуват за покупката на два имота за общо 2.98 млн. евро, като продавач ще е Златни АД, притежаващ 63.84% от капитала на туристическото дружество.

До 27 април (петък) на БФБ-София ще се търгуват правата на Медийни системи, даващи възможност за участие в предстоящото увеличение на капитала на дружеството. От началото на търговията по позицията са сключени общо 24 сделки за общо 908 хил. лв.

Правата на дружеството се търгуват под борсов код R1MEDI, като съотношението между издадените права и новите акции е 1/0.75.

От 23 до 27 април на БФБ-София ще се проведат серия от открити аукциони за продажбата на 291 980 акции, или 25.2066% от капитала на Параходство Българско речно плаване АД.

Параходство Българско речно плаване АД-Русе свиква общо събрание на акционерите на 21 май 2007 г., на което ще гласува увеличението на капитала на дружеството.

 

Проекторешението предвижда капиталът да бъде увеличен от настоящите 1.158 млн. лв., на 28.959 млн. лв., чрез издаването на нови 27.8 млн. акции с номинална стойност 1.00 лв. за сметка на собствени средства на дружеството. По този начин всеки от акционерите на дружеството ще получи по 24 безплатни акции.


Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg