През седмицата: Краен срок за сделки с Доверие Обединен Холдинг и Монбат за участие в общите събрания

614
През седмицата: Краен срок за сделки с Доверие Обединен Холдинг и Монбат за участие в общите събрания

Днес (7 май) и на 10 май (четвъртък) са последните дати за сключване на сделки с акциите на Доверие Обединен Холдинг и Монбат, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в предстоящите общи събрания на акционерите.

На 23 май акционерите на холдинговото дружество ще вземат решение за освобождаването на Олег Недялков, Илия Илиев и Андрей Георгиев, като членове на Надзорния съвет и заместването им с Радосвет Радев, Огнян Донев и Венцислав Стоев.

Акционерите на холдинговото дружество ще гласуват и предложение за разпределение на печалбата от 2006 г. и увеличаване на инвестиционни резерви. Проекторешението предвижда възникналата през 2006 г. неразпределена печалба от корекции в данъчната ставка на отсрочените данъци в размер 6355,66 лв. да покрие възникналата на същото основание загуба за минали отчетни периоди в размер 6894,05 лв.

Общото събрание ще предложи на акционерите печалбата на Доверие Обединен Холдинг за 2006 г. да не се разпределя, като със сумата 538,39 лв. се покрива оставащата загуба от корекция на данъчната ставка през 2006 г., а с останалата сума 86 818 лв. се увеличават инвестиционните резерви на дружеството.

Общото събрание на Монбат ще вземе решение за отнасяне на печалбата от 2006 г. към фонд Резервен. За изминалата година компанията има нетна печалба в размер на 7,603 млн. лв. (0,39 лв. на акция), спрямо положителен финансов резултат от 3,441 млн. лв. за 2005 г. (0,18 лв. на акция).

В сряда (9 май) ще се проведе общото събрание на акционерите на Енергия АД, на което ще се гласува предложение за отписване на компанията от регистъра на публичните дружества.

Също в сряда е и последната дата за сключване на сделки с акциите на Еврохолд България, в резултат на които ще можете да участвате в увеличението на капитала на холдинговото дружеството. На 15 май (вторник) на Българска фондова борса ще стартира търговията с правата на дружеството, като съотношението между издадените права и новите акции е 4:1.

На 11 май (петък) е последната дата за сделки с акциите на Топливо АД, в резултат на които можете да участвате в общото събрание на акционерите на компанията.

На 29 май 2007 г. акционерите на дружеството ще гласуват предложение балансова печалба за 2006 година в размер на 7 088 662 лв. да остане неразпределена и дивиденти да не се изплащат.

Акционерите ще гласуват и решения за овластяване на съвета на директорите и изпълнителните директори на дружеството да сключат с "Газ България” ЕООД, "ТОПЛИВО СЪРБИЯ” - гр. Белград и "ТОПЛИВО BEIJING” – Китай - заинтересувани лица по смисъла на чл.114 ал.5 от ЗППЦК, договори от 1 до 3 години за покупка на газ пропан-бутан, както и въглища и строителни материали на обща стойност на всички договори до 50 млн. лв. и до 36 млн. щатски долара, в резултат на което възникват вземания на дружеството.

През изминалата седмица SOFIX отчете понижение от 2.33% до 1243.89 пункта, докато BG40 загуби 2.93% до 245.26 пункта.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...