През следващата седмица, съответно на 2 и 4 март (понеделник и сряда) е последната дата за сключване на сделки, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в предстоящите общи събрания на Българо-Американска Кредитна Банка и Химимпорт АД.

На 18 април акционерите на банката ще гласуват за разпределение на брутен дивидент от 0.75 лв. на акция, докато общото събрание на холдинговото дружество ще решава за
разпределение на финансовия резултат за 2005 г
.

В понеделник (2 март) на Българска фондова борса ще се състои смесен закрит аукцион, на който ще се предложат 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Пълдин Лайън Груп АДСИЦ.

Пълдин Лайън Груп АДСИЦ има сключен предварителен договор за покупка на недвижим имот в региона на Добрич с площ от 1019.076 дка., за което е направено авансово плащане. Общата стойност на сделката се очаква да възлезе на 350 хил. лв.

Плановете на фонда до 2009 г. предвиждат да бъдат инвестирани до 4.5 млн. лв. в земеделски земи, които в последствие да бъдат отдадени под аренда или препродадени.

Вторичната търговия с правата на дружеството ще стартира също от 2 април (понеделник) и ще продължи до 13-и същия месец (петък), като присвоеният борсов код на правата е R2PLG.

Четвъртък (5 април) е последната дата за сключване на сделки с акциите на БенчМарк Фонд имоти АДСИЦ, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в общото събрание на акционерите, което ще се проведе на 24 април.

На самото събрание акционерите на фонда ще гласуват решение за разпределение на 0.013 лв. дивидент на акция за 2006 г.

Също в четвъртък е крайната дата за търговия с правата на Агро Финанс АДСИЦ и Хюндай Пропъртис АДСИЦ на БФБ-София, даващи възможност за участие в предстоящите увеличение на капитала на двете компании.

Хюндай Пропъртис е в процес на увеличение на капитала си от 500 хил. лв. на 650 хил. лв., докато Агро Финанс планира да увеличи капитала си от настояюите 650 хил. лв. на 36.4 млн. лв.

На 5 април е и крайната дата за записване на акциите от увеличението на капитала на Синергон Холдинг.


При успешно увеличение капиталът на дружеството ще нарасне от 14.123 млн. лв., на 18.359 млн. лв., а в касите му ще постъпят 29.658 млн. лв.

До петък (6 април) се търгуват правата на Инвест Пропърти АДСИЦ от второто увеличение на капитала на фонда. Дружеството планира да увеличи капитала си от 650 хил. лв. на 5.85 млн. лв.

В неделя (8 април) ще се проведе общото събрание на Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ, на което ще се вземе решение за закупуването на имоти и почивна станция на обща стойност 8.5 млн. лв.

За изминалата седмица BG40 нарасна с 2.44%, до 251.41 пункта, докато SOFIX добави 0.46% към стойността си, до 1278.19 пункта.