През седмицата : Стартират увеличенията на капитала на Ексклузив Пропърти и Синергон Холдинг

409
През седмицата : Стартират увеличенията на капитала на Ексклузив Пропърти и Синергон Холдинг

В центъра на инвеститорското внимание през настоящата седмица ще са предстоящите увеличения на капитала на Ексклузив Пропърти АДСИЦ и Синергон Холдинг, стартиращи съответно на 26 и 27 февруари.

Ексклузив Пропърти АДСИЦ възнамерява да увеличи капитала си от 500 хил. лв. на 8 млн. лв., чрез предлагането на 7.5 млн. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев. Инвестиционната стратегия на дружеството включва изграждането на луксозна офис-сграда на бул. "Тодор Александров", както и луксозна жилищна сграда в кв. Изток- Изгрев.

От своя страна, Синергон Холдинг планира да увеличи капитала си от настоящите 14.123 млн. лв. на 18.359 млн. лв. Всяко придобито право ще даде възможност на инвеститорите да запишат по 0.3 от новите акции на холдинга по номинална цена от 1.00 лв. и емисионна цена от 7.00 лв.

Също в понеделник (26 февруари) на БФФ-София ще се проведе аукцион за продажбата на 101 211 права на Актив Пропъртис АДСИЦ, срещу които не са записани акции.

При успешно увеличение, капиталът на фонда ще нарасне от 5.2 млн. лв. на 20.8 млн. лв.


В сряда (28 февруари) ще се проведе отложеното от 12 февруари общо събрание на Асенова Крепост, на което ще се вземе решение за освобождаването като член на Надзорния съвет на Милчо Ненов, без да го освобождава от отговорност, в съответствие с чл. 116в, ал. 7 от ЗППЦК, както и за промени в устава на дружеството.

До петък (2 март) на Българска фондова борса се търгуват правата на Софарма Логистика АД, даващи възможност за участие в предстоящото увеличение на капитала на дружеството.

В първите пет дни по позицията бяха сключени общо
20 сделки за общо 3 576 права, а оборотът възлезе на 13 948.08 лв. Софарма Логистика възнамерява да увеличи капитала си от 2.743 млн. лв. на 5.487 млн. лв.,
като всяко закупено право дава възможност за закупуването на една от новите акции на дружеството по номинална цена от 1.00 лв. и емисионна цена от 1.20 лв.

За изминалата седмица SOFIX се понижи с 3.76%, до 1 296.92 пункта, докато широкият индикатор BG40 регистрира спад от 0.16%, до 246.46 пункта.

Още предстоящи събития

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg