Приходите и разходите на Момина крепост се свиват към полугодието

473
Приходите и разходите на Момина крепост се свиват към полугодието

Свиване на приходите и разходите на Момина крепост АД () на годишна база отчита дружеството в предоставения отчет към 30 юни. Ако преди година общите приходи от дейността на компанията са били в размер на 3.36 млн. лв., то по последна информация те се коригират със 17.5% до 2.77 млн. лв.

Нетните постъпления от продажби към първото полугодие на тази година са 2.72 млн. лв. при 3.34 млн. лв. отпреди година. Това се дължи основно на разликата при постъпленията от пласирана продукция.

През първо шестмесечие на 2008 г. дружеството е произвело медицински изделия на стойност 2.19 млн. лв. срещу 2.94 млн. лв. за същия период на 2007 г., стоки за бита, промишлеността и селското стопанство на стойност 386 хил. лв. срещу 266 хил. лв. за същия период на 2007 г., съобщават от Момина крепост.

За първо шестмесечие на 2008 г. е реализирана продукция за 2.65 млн.лв. срещу 3.19 млн. лв. за същия период на 2007 г.

Спад от 17.8% има и при общите разходи за дейността на компанията. За една година те се променят от 3.31 млн. лв. на 2.72 млн. лв. Разходите по икономическите елементи се коригират от 3.21 млн. лв. на последните 2.64 млн. лв. за една година.

За полугодието дружеството постига нетна печалба в размер на 47 хил. лв. срещу 48 хил. лв. за същия период на 2007 г.

„Основни фактори, определящи дейността ни през първо шестмесечие на 2008 г., са: постоянният натиск на клиентите да работим при отложено плащане; колебанието на цените на някои основни материали; конкуренцията на стоките от Китай, както на вътрешния, така и на външния пазар; нестабилността на щатския долар,“ се посочва в доклада на Момина крепост АД.

Последните сделки с акции на дружеството на Българска фондова борса са сключени на 23 юли. Тогава са изтъргувани 50 лота, като средната цена е 8.3 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg