Приходите на Плевен-Булгартабак АД падат с над 16% за полугодието

718
Плевен-Булгартабак АД-Плевен отчита печалба за шестмесечието в размер на 9 хил. лв. при 92 хил. лв. година по-рано, според отчета на дружеството, предоставен на БФБ.

Приходите на компанията намаляват с 16.3%, до 7.94 млн. лв. за периода, а разходите падат от 9.4 млн. лв., до 7.93 млн. лв.

През първото полугодие на 2007 г. във връзка със сключен договор между Плевен-Булгартабак АД и Булгартабак Холдинг АД за продажба на тютюн-стрипс е получен аванс в размер на 6.500 млн. лв.

Започнало е изпълнението на договора, като са продадени 208600 кг тютюн-стрипс за 941 хил. лв. През същия отчетен период е извършена продажба на 200000 кг тютюн-стрипс за 920 хил.лв. на Благоевград БТ АД.

Плевен-Булгартабак АД е предприятие, специализирано да преработва едролистни и ориенталски тютюни. Изкупуването на едролистни тютюни се осъществява съгласно одобрена схема от Булгартабак-Холдинг АД от производители в страната.

Дружеството е основен доставчик на тютюнев стрипс и раздути тютюневи жили за цигарените предприятия от Група Булгартабак. Булгартабак Холдинг АД притежава 85.60% от капитала на дружеството.

Основният капитал на Плевен-Булгартабак АД е 425 хил. лв., а собственият в края на юни е 16 млн. лв.

Последната сделка по позицията е от 1 юни на цена от 12.5 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg