Приходите на Тодоров АД се повишават със 77.9% до 1.1 млн. лева за полугодието

512
Приходите на Тодоров АД се повишават със 77.9% до 1.1 млн. лева за полугодието

Тодоров АД отчете печалба в размер на 19 хил. лева за първото шестмесечие на годината, като приходите на винарската изба са се повишили със 77.9% за периода  до 1.1 млн. лева, посочи изнесеният неконсолидиран отчет на дружеството.

Повишението на приходите почти изцяло се предопределя от ръста на тези от основна дейност.

В същото време значителен ръст са отбелязали и разходите, нараснали от 667 хил. лева за първото полугодие на миналата година до 1.08 млн. лева през настоящото.

Дружеството, което е с основен капитал в размер на 3.4 млн. лева и собствен в размер на 3.9 млн. лева се листна на борсата през настоящата година посредством вторично публично предлагане.

На проведеното вторично публично предлагане през април за продажбата на общо 1.1 млн. акции от Тодоров АД, книжата бяха пласирани при средна цена от 2.00 лв., а процентът на изпълнение на поръчките бе 53.46%.

Предложените акции бяха презаписани 4.45 пъти по данни на инвестиционния посредник по листването БенчМарк Финанс.

За сравнение, през първото тримесечие от компанията отчетоха печалба в размер на 10 хил. лева и ръст в приходите от 75%.

Тодоров АД приключи 2006 г. с печалба от 76 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 215 хил. лв. за предходната година. Нетните приходи от продажби бяха на стойност 2.001 млн. лв., срещу 1.402 млн. лв. за 2005 г.

По време на търговията им на фондовата борса днес, над 2 700 акции смениха собственика си при средна цена от 1.71 лв. за брой, без разлика от предходния ден.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg