Приходите на Уеб Медия Груп са се повишили близо два пъти през първото тримесечие тримесечие на годината до 126 хил. лева, в сравнение с 64 хил. лева година по-рано, посочи публикуваният на борсата неконсолидиран отчет на дружеството.

Ръстът им почти изцяло се е предопределил от повишението в приходите от услуги нараснали до 120 хил. лева от 59 хил. лева година по-рано. Разходите на дружеството са нараснали до 132 хил. лева, в сравнение с 90 хил. лева година по-рано.

Загубата на интернет-компанията се е понижила до 6 хил. лева, в сравнение с 26 хил. лева година по-рано.

Основният капитал на дружеството е 1.42 млн. лева, а собственият възлиза на 1.49 млн. лева, според отчета му.

Днес при изтъргуван обем от 400 броя акциите на компанията регистрираха спад от 0.5% до ниво от 2.18 лв. за брой, като за последната една година книжата й са се повишили с близо 126%.

От 8 март 2007 г. Уеб Медия Груп АД-София предложи на пазара своя нов продукт – сайта www.vsi4ko.bg, като той предоставя възможност за публикуване и търсене на безплатни обяви във всички категории. Сайтът ще предлага и платени опции за позициониране и приоритезиране на обяви при желание на клиентите.

Към настоящия момент Уеб Медия Груп притежава сайтовете news.bg, finance.news.bg, money.bg и topsport.bg.

От компанията съобщиха, че на 1 март са сключили и два съществени договора – с "Еврофутбол" за срок една година и "Загорка" АД със срок до края на настоящата година.