Приходите от продажби на Софарма за януари на 2008 г. отчитат ръст от 3.4%

893
Приходите от продажби на Софарма за януари на 2008 г. отчитат ръст от 3.4%

Софарма АД-София () финализира 2007 година с годишен резултат 16% ръст на общите приходи от продажби, съобщават от компанията.

Той се формира от значителен ръст от 41% за износ в доларово изражение и 1.2% ръст за вътрешен пазар, спрямо предходната година.

Дружеството реализира нетна печалба в размер на 30.992 млн. лв., което е с 41% повече, в сравнение с 2006 г. (22.034 млн. лв.) и мащабна инвестиционна програма.

В рамките на второ полугодие Софарма АД-София осъществи пълна реконструкция на ампулното производство, удвоявайки капацитета му.

Този резултат бе постигнат с цената на планирано занижение на приходите от продажби на ампулни форми, което ще се отрази в първите два месеца на новата година.

През месец януари на 2008 г. реализираният ръст на приходите от продажби е 3.4%, в т. ч. 134% от износ в доларово изражение.

Софарма не реализира ръст в продажбите на вътрешен пазар, предимно поради изчерпаните запаси от ампулни форми, но през месеца бе пуснато в експлоатация ампулното производство.

Днес се изтъргуваха 10 158 акции на компанията на средна цена 7.52 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg