Приходите от продажби за четиримесечието на Софарма се повишават с 13.4%

647
Приходите от продажби за четиримесечието на Софарма се повишават с 13.4%

Приходите от продажби за четиримесечието на тази година на Софарма АД () се повишават с 13.40%, в т. ч. 40.78% за износ във валутно изражение, според съобщение, публикувано от x3news.

Софарма АД отчита ръст от 0.63% на проджабите за износ през април във валутно изражение и 6.7% повишение за вътрешния пазар, с което се реализира ръст от 3.34% общо спрямо същият месец преди година.

Дружеството не реализира значимо увеличение в продажбите на вътрешния пазар за периода поради приключила реконструкция на ампулното производство, което се отрази на продажбите в първите два месеца на годината.

Основни акционери в компанията са „Донев инвестмънтс“ и „Телсо“ АД с по 25.64 и 23.77 на сто, докато „Телекомплект“ и Gramercy Emerging Markets Fund са собственици на 20.42 и 17.08%.

Неконсолидираната печалба на Софарма към 31 март тази година е 6.54 млн. лв., или с 21% под резултата към първо тримесечие на миналата година.

Днес акциите на фармацевтичната компания загубиха 5% от стойността си, до средна цена от 5.88 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg