Приключи подписката за увеличението на капитала на Химимпорт

1692
Приключи подписката за увеличението на капитала на Химимпорт

На 17 октомври 2007 г. приключи подписката за увеличение на капитала на Химимпорт АД-София (), според съобщение на компанията, публикувано от БФБ.

Общият брой записани и платени акции в предлагането е 19 999 984, а сумата, получена в резултат, възлиза на 219 999 824 лева, при единична емисионна стойност от 11 лева за всяка ценна книга.

Подписката за увеличение на капитала на дружеството започна на 10 септември 2007 г. и протече при изключителен интерес от страна на инвеститори както от страната, така и от чужбина.

За интереса към акциите на Химимпорт АД-София говори и фактът, че на проведения аукцион за неупражнени права бяха подадени поръчки, превишаващи 6 (шест) пъти правата, предмет на аукциона, допълват от холдинговото дружество.

Химимпорт увеличава основния си капитал от сегашните 130 млн. лв. на 150 млн. лв.

Холдинговото дружество отчете консолидирана печалба в размер на 60.4 млн. лв. за полугодието на 2007 г., спрямо 2.96 млн. лв. за сравнимия период на година по-рано.

Основен акционер в компанията е Химимпорт Инвест АД с 64.26% от капитала.

Вчера търговията с книжата на Химимпорт АД приключи на средно ниво от 16.90 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg