Приключи търговията с правата на "Фонд за земеделска земя Мел инвест"

486
Приключи търговията с правата на

Общо 20 сделки за 1.373 млн. права от "Фонд за земеделска земя Мел инвест" АДСИЦ бяха изтъргувани в последния ден за търговия с правата на дружеството. Прехвърленото количество представлява 9.78% от издадените права, а стойността на транзакциите възлезе на 137 хил. лв.

От началото на търговията по позицията са осъществени 52 сделки за 3.299 млн. права на обща стойност 348 613 лв.

Аукционът за незаписаните права ще се проведе по време на борсовата сесия от 18 април, а крайната дата за записване на акциите от увеличението на капитала е 10 май.

Фондът планира да увеличи капитала си от 14.044 млн. лв. на 28.089 млн. лв. За целта ще бъдат издадени 14.044 млн. права, като всяко от тях ще даде възможност на инвеститорите да запишат по една нова акция по емисионна стойност от 1.10 лв.

При успешно увеличение на капитала в касите на дружеството ще влязат 15.449 млн. лв. Капиталът ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 2 млн. акции.

Набраните средства от увеличението на капитала ще бъдат инвестирани в покупката на нови земеделски имоти. Днес по позицията сделки не се сключиха, като офертите купува/продава са на нива от 1.17/1.29 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg