Приключи търговията с правата на Хюндай финанс АДСИЦ

468

Днес (3 май) бе крайната дата за търговия с правата на Хюндай финанс АДСИЦ, даващи възможност за участие в първоначалното увеличение на капитала на дружеството.

За осемте дни на търговия (от 21 април до 3 май) сделки на вторичен пазар не бяха осъществени. Крайната дата за записването на акциите от увеличението бе променена на 31 май, във връзка с Решение на Министерски съвет за промяна в графика на работните дни.

На 21 април в пет сделки на нива от 3.03 до 3.07 лв. за право инвеститори заплатиха общо 457 400 лв. за всичките 150 хил. права, издадени в резултат на увеличението на капитала на фонда от 500 хил. лв. на 650 хил. лв.

Хюндай Финанс АДСИЦ e първото дружество със специална инвестиционна цел, възнамеряващо да закупува вземания по лизингови договори за продажба на автомобили.

Вземанията ще са по договори, сключени от “Индустриал Комерс” ЕООД и “Хюндай Лизинг” ЕАД за продажба на автомобили модел HYUNDAI и включват вземания по лихви, главници и такси по финансов и оперативен лизинг.

Акционери в Хюндай Финанс АДСИЦ са Индустриал Комерс ЕООД, притежаващо 70% от капитала и Синергон Холдинг АД с 30 на сто.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg