Днес (17 август 2007 г.) бе последната дата за сключване на сделки с правата на Юнайтед Пропъртис АДСИЦ. Общо за дните от 6 август до днес транзакции по позицията не се осъществиха.

На аукцион, проведен на 6-и този месец, цялото предложено количество от 150 хил. права бе пласирано в една сделка на цена от 2.09 лв. за брой, или за общата сума от 313.5 хил. лв.

Фондът планира да увеличи капитала си от 500 хил. лв. на 650 хил. лв. чрез издаването на 150 хил. права, всяко даващо възможност за записването на една от новите акции по номинална и емисионна стойност от 1 лев.

Юнайтед Пропъртис възнамерява да купува складове и терени за построяването на складове в промишлената зона на Казичене, община Панчарево.

Към настоящия момент дружеството е придобило нива с площ от 1000 кв. м и сграда, представляваща склад със застроена площ от 475.49 кв. м с право на строеж върху имота, върху който е построен склада и прилежащия към него имот с площ от 480 кв. м.

Склад №1 в момента е отдаден под наем с договор до края на 2007 г. за сумата от 1902 евро/месец. Според условията на договора, в случай на прекратяване на контракта, се дължи неустойка в размер на 15 000 евро.

Основен приоритет на дружеството е построяването на втори склад, който също да бъде отдаван под наем. Планираният склад ще бъде с площ от 630 кв. м от сглобяема стоманобетонна конструкция.

Очакванията на ръководството са от началото на юни 2008 г. складът да започне да генерира положителни парични потоци под формата на наеми в размер на 2800 евро на месец, или 4.5 евро/кв. м.

Към настоящия момент дружеството продължава преговори за закупуването на трети склад с характеристики на предходните два в промишлена зона Казичене. Според направените разчети ще са нужни още 350 хил. лв., които ще бъдат осигурени от банков кредит.