Приключиха преговорите за продажбата на БМФ

490
Приключиха преговорите за продажбата на БМФ

Днес беше парафиран проектът за приватизационен договор за продажбата на 70% от капитала на Параходство “Български морски флот” ЕАД между Агенцията за приватизация и “Кей Джи Маритайм Шипинг” АД, съобщиха от агенцията за Profit.bg.

Държим да подчертаем, че парафирането не означава финализиране на сделката. Предстои проектът за договор да бъде внесен за одобрение от Надзорния съвет на Агенция за приватизация, след което ще бъде предоставен за одобрение и от Министерски съвет.

Купувачът ще придобие 70% от акциите на дружеството.

Покупната цена на продаваните акции е в размер на 440.1 млн. лв., при цена на една акция – 57.67 лв. Програмата за развитие на дружеството от страна на купувача предвижда инвестиции през следващите 10 г. в размер на 779.880 млн. лв.

Купувачът се задължава да поддържа средногодишно общ тонаж на корабите не по-малък от 1.3 млн. DWT, както и да осигури не по-малко от 60 % от общия тонаж на корабите да плават под български флаг или под знамето на друга държава – членка на Европейската общност или на Европейското икономическо пространство.

Средносписъчната численост на плавателния състав на дружеството, която купувачът предвижда да поддържа за срок от 10 години, е 2851 души – първа година, 2594 души – втора година и 2360 души – от трета до десета година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg