Приста Ойл взема 60 млн. евро заем от Грамърси

1110
Приста Ойл взема 60 млн. евро заем от Грамърси

На 30 май 2007 г. в Монбат АД са постъпили уведомления от акционерите Приста Ойл АД и Монбат Трейдинг ООД, съгласно които тези акционери уведомяват, че Приста Ойл Груп Б.В., Холандия е сключило петгодишен Рамков Договор за Заем с Грамърси Фонд за Развиващи се Пазари, съобщава БФБ.

Рамковият договор за заем е в размер на до 60 млн. евро и ще се използва за нуждите на Приста Ойл АД, включително финансиране придобиванията на предприятия от маслената индустрия, капиталови инвестиции и оборотни средства.

Грамърси е миноритарен акционер с участие от 25% в капитала на Приста Ойл Груп Б.В., респективно е косвен акционер в Приста Ойл АД и в Монбат АД-София.

В полза на Грамърси ще бъдат учредени особени залози върху 1 238 760 акции от капитала на Монбат АД, които са собственост на Монбат Трейдинг ООД и 13 320 000 акции, собственост на Приста Ойл АД.

През първите четири месеца на 2007 год. Монбат е реализирало приходи от продажби в размер на 33.936 млн. лв., което представлява ръст от 37 %, в сравнение със същия период на 2006 год.

Обобщените данни за първите четири месеца на 2007 год. показват, че Монбат АД-София е реализирало печалба в размер на 4.397 млн. лв., което представлява ръст на печалбата от 97 на сто.

Приста Ойл притежава 68.3% от капитала на дружеството, докато Монбат Трейдинг има 7.06% от компанията.

До момента днес по позицията са изтъргувани 2 138 акции на средно ниво от 11.79 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg