Пристанището в Лом намали товарооборота си заради кризата в "Кремиковци"

449
Пристанището в Лом намали товарооборота си заради кризата в

През април в "Пристанищен комплекс" ЕАД в Лом са обработени 85 000 тона. За четиримесечието през пристанището, което е второто ни по големина на Дунав, са преминали 300 000 тона товари. В сравнение със същия период на миналата година товарите са със 100 000 тона по-малко, съобщи директорът на порта Борислав Михов, цитиран от БТА.

Причина за намаления товарооборот са по-малкото доставки на суровини за комбината "Кремиковци" (). Докато през миналата година товарите на "Кремиковци" са били 44 на сто от общия товарооборот на пристанището, то сега те са 25 на сто от него.

Допълнителни причини за изоставането са лошите метеорологични условия в началото на годината, които не позволяваха на кораби с товари да достигнат до пристанището в Лом.

Въпреки намаления товарооборот заплатите на работещите в пристанището 320 души са
индексирани спрямо повишените цени, редовно се получават и купони за безплатна храна, обяви Михов.

През първите четири месеца на годината в ломското пристанище са обработвани предимно руди и рудни концентрати, въглища, ламарини, метали, инертни материали. Значително се е увеличил вносът на картофи - обработени са 9000 тона.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg