Булгартабак холдинг (

) ще направи четвърти пореден опит за продажба на дъщерната си компания Ямбол БТ, съобщават от Българска фондова борса. Определената минимална цена на конкурса за продажбата на пакета от 256 170 акции, или 99.73% от капитала, който ще е 350 хил. лв.

Обявената сума е с 1.05 млн. лв. по-малко от минимална цена за приватизация на дружеството през февруари, когато се проведе първият опит за продажбата на Ямбол БТ.

Неуспешни се оказаха и опитите на Булгартабак холдинг за приватизацията на дъщерното дружество през април и юли. Минималната цена на пакета тогава бе съответно 700 хил. лв., а впоследствие и коригирана на 600 хил. лв. през лятото.

Eдинственият критерий за оценка на подадените оферти и сега ще бъде предложената покупна цена. Датата за получаване на оферти ще бъде 21 декември.

В публикуването на предстоящата обява и в конкурсната документация ще са посочени всички важни дати за извършване на огледи, искане на разяснения, внасяне на депозити и други, съобразени с определения срок за подаване на оферти.