Продават 20% от Ломско пиво АД чрез смесен закрит аукцион

683
Продават 20% от Ломско пиво АД чрез смесен закрит аукцион

Във връзка с вторичното предлагане на акциите от капитала на Ломско пиво АД и решението на мажоритаря да продаде 20% от капитала на дружеството, Енемона АД - мажоритарен акционер в АгроИнвестИнженеринг АД, притежаващ 99% от акциите в Ломско Пиво АД, са избрали продажбата да се осъществи посредством смесен закрит аукцион на БФБ, съобщиха от компанията.

Обект на продажбата ще бъдат 900 хиляди акции с номинал 1 лев, а минимална емисионна стойност ще бъде определена непосредствено преди аукциона.

Според оценката на справедливата стойност на дружеството, изготвена от БенчМарк и Пощенска Банка, справедливата стойност на една акция се равнява на 2.23 лева.

До дни се очаква проспектът на дружеството да бъде внесен за одобрение в КФН, като емисията е планирана за края на месец юни.

За настоящата 2007 г. Ломско пиво планира инвестиции на обща стойност 800 хил. лв. В момента капиталът на дружеството е 4.5 млн. лв. Основен акционер е Агро инвест инженеринг с дял от 98.33%, в което пък Енемона АД притежава 99.98% от капитала.

През март Ломско пиво реализира 6 177 хектолитра бира, докато от началото на годината продажбите възлизат на 14 052 хектолитра.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg