Продават 300 хил. акции на Хидроизомат на аукцион днес

808
Продават 300 хил. акции на Хидроизомат на аукцион днес

Днес от 9.30 до 11.00 ч. на Бълагрска фондова борса ще се проведе смесен закрит аукцион за продажбата на общо 300 хил. акции, или 23% от капитала на Хидроизомат АД.

Минималната цена по време на аукциона ще е 8.50 лв., а максималната – 13.50 лв. Поръчки могат да се подават единствено през инвестиционните посредници, като инвеститорите имат възможност да участват с пазарни и лимитирани поръчки.

Непродаденото количество ще се предложи в дните до 22 ноември (четвъртък).

Предприятието е създадено през 1962 г. с наименование “Хидроизолационни материали” и към момента е със следния предмет на дейност: производство на хидроизолационни, топлоизолационни и други материали и нови изделия, строителство, ремонт и услуги; покупка, строеж или обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, научно-производствена и развойна дейност, ноу-хау, производство и търговия на интелектуални продукти, търговска дейност в страната и чужбина и други незабранени от закона дейности.

С материали на компанията са изпълнени сгради и съоръжения на следните компании : АЕЦ “Козлодуй, Летище София, Автомагистрала “Хемус”, Софийско метро, ТЕЦ “Марица Изток”, “Булгартабак”, “Балканфарма”, Министерство на отбраната, Митница – Благоевград, “Медика” – Сандански, “Вратица” – Враца и др.

През следващите три години печалбата на компанията се очаква да нарасне от 442 хил. лв. на 745 хил. лв., докато общите приходи от 2.4 млн. лв. на 4.95 млн. лв.

Основни акционери в компанията са Индустриален холдинг Доверие с 56.04%, Борислав Недялков с 20.20% и Жеко Жеков – 9.62 на сто. Следващата година през пролетта или лятото ще бъде извършено увеличение на капитала с 10-15%, като средствата ще бъдат използвани за нови производства и модернизация, обяви пред Profit.bg изпълнителният директор Жеко Жеков в началото на седмицата.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg