Продават Дупница-БТ чрез публично оповестен конкурс

315

Според съобщение на Булгартабак-Холдинг АД, публикувано от БФБ, избраният метод за продажбата на Дупница-БТ АД-Дупница е публично оповестен конкурс, с минимална цена 10 хил. лв.

Конкурсът е с единствен критерий за оценка на подадените оферти - предложена покупна цена, като холдингът притежава 457 952 акции, представляващи 85.35 % от капитала на Дупница-БТ АД.

Срокът за подаване на оферти е 30-дневен, считано от датата на публикуване на обявата в съответствие с конкурсната документация. В обявата и в конкурсната документация са посочени всички важни дати за извършване на огледи, искане на разяснения, внасяне на депозити за участие и други, съобразени с определения срок за подаване на оферти.

Холдингът бе предложил дела си в Дупница-БТ на аукцион на БФБ с минимална цена от 204 хил. лв. през декември, но купувачи така и не се появиха.

Дружеството свиква извънредно ОСА на 11 април, като ще се гласува за промяна на фирмата на дружеството на Дупница-Табак АД.

Последната сделка с акции на Дупница-БТ е сключена на 7 март на цена от 2.7 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg