В определения срок за подаване на оферти за покупка на притежаваното от Булгартабак-Холдинг АД акционерно участие в капитала (457 952 акции, представляващи 85.35%) на Дупница-БТ АД са подадени общо три оферти, съобщава БФБ.

Предложената най-висока цена е в размер на 101 101.11 лв. (0.22 лв. на акция) или с 91 101.11 лв. повече от обявената минимална цена от 10 000 лв. за предлагания пакет акции.
Офертите са на Фурнир строй инвест ООД, гр. Кюстендил, Кооперация Агра, гр. Дупница и Венчо Бачев, гр. Благоевград, като са отворени в присъствието на представители на подалите оферти лица от определената съгласно Конкурсната документация конкурсна комисия.

Съгласно определения от Надзорният и Управителния съвети на Булгартабак-Холдинг АД метод продажбата на притежаваните от Холдинга акции в капитала на Дупница -БТ АД се осъществява чрез публично оповестен конкурс с единствен критерий за оценка на офертите – размер на предложената покупна цена.

Предстои разглеждане на проекта на договор от корпоративните органи на Булгартабак-Холдинг АД, както и сключване на договора и прехвърляне на акциите.

Холдингът бе предложил дела си в Дупница-БТ на аукцион на БФБ с минимална цена от 204 хил. лв. през декември, но купувачи така и не се появиха.

Последната сделка с акции на Дупница-БТ е сключена на 7 март на цена от 2.7 лв. за брой.