Продават Кърджали-Табак, Ямбол-Табак и Гоце Делчев БТ през август и септември

685
Продават Кърджали-Табак, Ямбол-Табак и Гоце Делчев БТ през август и септември

Булгартабак-холдинг АД-София планира да предложи притежаваните от холдинга акции в капитала на Кърджали-Табак АД, Ямбол-Табак АД и Гоце Делчев БТ АД-Гоце Делчев чрез провеждане на нови конкурси, респ. публично предлагане на Българска фондова борса - София АД.

В Кърджали-Табак АД холдинговото дружество притежава 461 828 акции, или 90.56% от капитала, като минималната цена за предложеното количество ще е 2.1 млн. лв.

От Ямбол-Табак АД ще се предложат 256 170 акции, или 99.73 на сто от капитала, а минималната цена ще е в размер на 600 хил. лв.

Оферти за двете дружества ще се приемат в 30-дневен срок, считано от датата на публикуване на обявата в съответствие с конкурсната документация.

Предстои публикуване на всяка от обявите за провеждане на конкурсите в шест централни и един местен ежедневник, като датата за получаване на оферти ще бъде в първата половина на август 2007 г.

В обявите и в конкурсните документации ще бъдат посочени всички важни дати: за извършване на огледи, искане на разяснения, внасяне на депозити за участие и други, съобразени с определения срок за подаване на оферти.

Аукцион за продажбата на общо 753 062 акции, или 78.27% от капитала на Гоце Делчев БТ АД-Гоце Делчев ще се проведе на БФБ-София на 8 август 2007 г. Минималната цена за продажбата на пакета е 2.25 млн. лв.

От трите дружества публично е само Гоце Делчев БТ. Неговите акции се търгуваха за последно на цена от 2.00 лв. по време на търговската сесия от 19 септември 2006 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg