Булгартабак-холдинг АД-София планира да предложи притежаваните от холдинга акции в капитала на Кърджали-Табак АД, Ямбол-Табак АД и Гоце Делчев БТ АД-Гоце Делчев чрез провеждане на нови конкурси, респ. публично предлагане на Българска фондова борса - София АД.

В Кърджали-Табак АД холдинговото дружество притежава 461 828 акции, или 90.56% от капитала, като минималната цена за предложеното количество ще е 2.1 млн. лв.

От Ямбол-Табак АД ще се предложат 256 170 акции, или 99.73 на сто от капитала, а минималната цена ще е в размер на 600 хил. лв.

Оферти за двете дружества ще се приемат в 30-дневен срок, считано от датата на публикуване на обявата в съответствие с конкурсната документация.

Предстои публикуване на всяка от обявите за провеждане на конкурсите в шест централни и един местен ежедневник, като датата за получаване на оферти ще бъде в първата половина на август 2007 г.

В обявите и в конкурсните документации ще бъдат посочени всички важни дати: за извършване на огледи, искане на разяснения, внасяне на депозити за участие и други, съобразени с определения срок за подаване на оферти.

Аукцион за продажбата на общо 753 062 акции, или 78.27% от капитала на Гоце Делчев БТ АД-Гоце Делчев ще се проведе на БФБ-София на 8 август 2007 г. Минималната цена за продажбата на пакета е 2.25 млн. лв.

От трите дружества публично е само Гоце Делчев БТ. Неговите акции се търгуваха за последно на цена от 2.00 лв. по време на търговската сесия от 19 септември 2006 г.