Продават на аукцион 78% от Гоце Делчев БТ за минимум 2.25 млн. лв.

475

На 15 май Булгартабак-Холдинг АД ще предложи за продажба притежаваните от холдинга акции в капитала на Гоце Делчев БТ АД-Гоце Делчев на смесен закрит аукцион на Българска фондова борса - София АД, съобщава институцията.

Предлагат се 753 062 (78.27 % от капитала), като лимитираната (минимална) цена е 2.25 млн. лв. Поръчки ще се въвеждат само за цялото количество.

Предметът на дейност на Гоце Делчев БТ включва изкупуване на тютюн, манипулация и ферментация на тютюн, заготовка за износ и търговия с тютюни в страната и чужбина, както и съхранение на тютюн.

За 2006 г. дружеството обяви нетна загуба в размер на 1.237 млн. лв., спрямо отрицателен финансов резултат от 2.892 млн. лв. за година по-рано.

По искане на мажоритарния собственик Булгартабак холдинг АД-София, притежаващ 78.27% от капитала на дружеството Гоце Делчев БТ АД свиква извънредно общо събрание на акционерите на 11 април 2007 г.

По време на събранието акционерите ще гласуват за промяна в устава на дружеството, както и промяна на фирмата му на Гоце Делчев-Табак АД.

Последната сделка с акциите на дружеството на БФБ-София бе сключена на 19 септември 2006 г. на цена от 2.00 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg