Продажбата на акции донесе на Софарма логистика АД печалба от 401 хил. лв.

457
Печалбата на Софарма логистика АД () към 30 септември е 401 хил. лв. при 61 хил. лв. година по-рано, показват данните от последния неконсолидиран отчет на компанията. Общите приходи от дейността са 474 хил. лв., колкото са и нетните постъпления от продажби. Година по-рано цифрата е била 103 хил. лв.

По данни на компанията доходите се дължат изцяло на операции с инвестиции. От положителната разлика от продажба на акции доходите са за 385 хил. лв.

Общите разходи за дейността нарастват от 42 хил. лв. на 73 хил. лв., сравнени на годишна база. За външни услуги са насочени 43 хил. лв.

За септември 2007 г. балансовата стойност на активите е 8.437 млн. лв., или с 4.3 млн. лв. повече спрямо декември 2006 г. Ръстът при дълготрайните активи е от 1.4 млн. лв. на 1.823 млн. лв.

В края на трето тримесечие Софарма логистика АД е инвестирало 724 хил. лв. в покупка на земи и 47 хил. лв. разходи за проектиране. Дружеството е закупило складова база във Враца, с цел отдаването й под наем.

От компанията възнамеряват да изградят логистични центрове във Велико Търново, строителството на който вече започна, и в Бургас.

Днес акциите на Софарма логистика АД поевтиняха с 0.72%, до средните 2.76 лв. при обем от 3 840 книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg