В ход е процедура за продажбата на „Кремиковци" АД. Това заяви лидерът на КНСБ д-р Желязко Христов, който участва на протестите на металурзите днес.

Той изрази надежда, че изплащането на заплатите на работниците ще започне в четвъртък.

Христов прогнозира, че самото изплащане може да се проточи около 10 дни, но допълни, че ще се бори за оптимизация на процеса. Оставката икономическия министър Петър Димитров, според него, не е решение на проблема.

Обещанията за изплащане на заплатите няма да спре протестите, защото хората вече не им вярват, категоричен е той. Работниците от "Кремиковци" протестират и днес, като сборният им пункт е на пл. "Ал. Невски" в София.

Металурзите настояват да им бъдат изплатени заплатите и да се намери решение за оператор в комбината. Синдикалните лидери обявиха, че ще поискат подкрепа от сродните организации от други браншове на икономиката, свързани с комбината.

Синдикалистите Васил Яначков от КНСБ и Людмил Павлов от КТ „Подкрепа" заявиха пред протестиращите, че започват интензивни разговори с банките - кредитори на „Кремоковци" с цел избягване на наказателни лихви.

Д-р Желязко Христов отрече информацията за протест в пристанище „Бургас".

Източник: БГНЕС, bТВ , Снимка: БГНЕС