Продажбите на ОЦК намаляха с 3% през това полугодие

452
Продажбите на ОЦК намаляха с 3% през това полугодие

С годишен спад от близо 3% в продажбите си до 67.29 млн. лева, ОЦК приключи първото полугодие на 2011 година, сочат данните от последния отчет на дружеството към този юни. Постъпленията от реализирана продукция се свиват през разглеждания период с 15.5 на сто.

Дружеството увеличи загубата си до юни на 153 хил. лева, спрямо 42 хил. лв. година по-рано.

Разходите по икономически елементи растат на годишна база с 4.7%, до 6286 млн. лева. Разходите за материали се коригират от близо 63 млн. лв. на актуалните 50.27 млн. лева. Срещу изменението на запасите от продукция и незавършено производство е записано 3.92 млн. лева, при понижение от 5.72 млн. лв. към юни 2010 година.

Да припомним, че ръководството на нашумелия със системните си екологични нарушения ОЦК направи заявка през юли, че смята да превърне дружеството в един от най-модерните заводи в света за производство на цинк и цинкови сплави.

Акциите на комбината се обезцениха през първото полугодие на тази година с 21.5%. Що се отнася до актуалните им цени, книжата на ОЦК се сринаха в петък с почти 10%, до 8.112 лв. за лот.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...