Продажбите на Трейс растат, печалбата не

996
Продажбите на Трейс растат, печалбата не

Трейс Груп Холд отчете 53.57 млн. лева неконсолидирани продажби до края на юни, което е увеличение на годишна база от над 81%, сочат данните от последния неконсолидиран отчет на групата за първото полугодие на 2011-а.

Общо приходите на дружеството до юни са 55.71 млн. лева, при 31.47 млн. лв. година по-рано, като промяната в случая е от 77 на сто.

Не така стоят обаче нещата с печалбата на компанията, която се свива за година с 13.5%, до 3.75 млн. лева.

Разходите на Трейс по икономическите елементи достигат по последна информация 50.42 млн. лева и е с над 96% спрямо отчетеното към юни 2010 година. Почти двойно, до 46.78 млн. лв. растат разходените за външни услуги средства.

Общо увеличението в разходната част на дружеството е от близо 94%, на 51.62 млн. лева.

Днес нямаше сделки с акциите на групата на борсата. Средната им цена скочи на седмична база с почти 10%, на 7.95 лв. за лот. Да припомним, че цената на акциите на Трейс се коригира през седмицата, предвид увеличението на капитала на компанията със собствени средства.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg