Продажбите в групата Стара планина растат със 76% за година

1242
Продажбите в групата Стара планина растат със 76% за година

Консолидираната нетна печалба на групата на Стара планина Холд е в размер на 4.96 млн. лв. (почти шесткратно повишение за годината), а брутната печалба преди облагане с данъци (вкл. и малцинственото участие) е в размер на 7.83 млн. лева. Брутната печалба нараства 3.77 пъти в сравнение с отчетената през четвъртото тримесечие на 2009 година, но е с 8.53% по-малка от 2008 година. Това отчитат от Стара планина Холд като консолидиран резултат за 2010 година.

Приходите от продажби на групата нарастват със 75.77% в сравнение с 2009 година и достигат 74.88 млн. лева, но представляват 83.97% от консолидираните продажби през 2008 година. От холдинга поясняват също така, че при изчисляването на горепосочените съотношения данните за 2009 година не включват резултатите на пътното дружество от Кърджали – Пътстройинженеринг.

Стара планина Холд консолидира резултатите на 6 дъщерни дружества – ХЕС, Елхим Искра, Пътстройинженеринг, Фазан, Славяна, СПХ Транс и на 4 асоциирани компании – М+С Хидравлик, Българска роза, Птици и птичи продукти, Форсан България. Последните две предприятия нямат активна дейност, отчитат от холдинга.

"Предприятията ни планират значителни инвестиции, които да доведат и до въвеждането на нови продукти, по-висока производителност и съответно по-добро заплащане на заетите лица“, се чете в Междинния доклад на холдинга, „Инвестициите в цялата група на Стара планина холд ще бъдат около и над 12 млн. лева, което запазва тяхното равнище“.

Планираните инвестиции в основната си част са за модернизиране на производствените мощности и довършване на започнатите инвестиционни проекти. Дружествата ще разчитат на собствени средства, банкови заеми и алтернативни форми на финансиране по съответни програми.

Персоналът в предприятията ще остане на равнището на последното тримесечие на 2010 година, но не е изключена възможността за неговото увеличаване при благоприятно развитие на поръчките.

Акциите на Стара планина Холд скачат в началото на новата седмица на БФБ-София с 4.52%, до 3.93 лв. за лот, при общо изтъргувани 328 книжа.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...