Консолидираната нетна печалба на групата на Стара планина Холд е в размер на 4.96 млн. лв. (почти шесткратно повишение за годината), а брутната печалба преди облагане с данъци (вкл. и малцинственото участие) е в размер на 7.83 млн. лева. Брутната печалба нараства 3.77 пъти в сравнение с отчетената през четвъртото тримесечие на 2009 година, но е с 8.53% по-малка от 2008 година. Това отчитат от Стара планина Холд като консолидиран резултат за 2010 година.

Приходите от продажби на групата нарастват със 75.77% в сравнение с 2009 година и достигат 74.88 млн. лева, но представляват 83.97% от консолидираните продажби през 2008 година. От холдинга поясняват също така, че при изчисляването на горепосочените съотношения данните за 2009 година не включват резултатите на пътното дружество от Кърджали – Пътстройинженеринг.

Стара планина Холд консолидира резултатите на 6 дъщерни дружества – ХЕС, Елхим Искра, Пътстройинженеринг, Фазан, Славяна, СПХ Транс и на 4 асоциирани компании – М+С Хидравлик, Българска роза, Птици и птичи продукти, Форсан България. Последните две предприятия нямат активна дейност, отчитат от холдинга.

"Предприятията ни планират значителни инвестиции, които да доведат и до въвеждането на нови продукти, по-висока производителност и съответно по-добро заплащане на заетите лица“, се чете в Междинния доклад на холдинга, „Инвестициите в цялата група на Стара планина холд ще бъдат около и над 12 млн. лева, което запазва тяхното равнище“.

Планираните инвестиции в основната си част са за модернизиране на производствените мощности и довършване на започнатите инвестиционни проекти. Дружествата ще разчитат на собствени средства, банкови заеми и алтернативни форми на финансиране по съответни програми.

Персоналът в предприятията ще остане на равнището на последното тримесечие на 2010 година, но не е изключена възможността за неговото увеличаване при благоприятно развитие на поръчките.

Акциите на Стара планина Холд скачат в началото на новата седмица на БФБ-София с 4.52%, до 3.93 лв. за лот, при общо изтъргувани 328 книжа.