Прогнозираната от Улпина АДСИЦ печалба за 2008 г. е 276 хил. лв.

491
Улпина АДСИЦ прогнозират печалбата на компанията в края на годината да бъде 5.7 хил. лв. и скок от над 48 пъти в края на следващата година, когато очакваният положителен финансов резултат е 276 хил. лв. Това сочат данните в регистрационния документ на компанията.

Според прогнозните разчети стойността на активите в края на тази година ще бъде 5.655 млн. лв. От тях 4.900 млн. лв. ще е стойността на вземанията. Към декември 2008 г. се очаква, че цифрите ще нараснат на 5.931 млн. лв., като вземанията ще са за 5.100 млн.лв.

Общите приходи от дейността ще са 110.7 хил. лв. в края на годината при 518.8 хил. лв. година по-късно. Нетните доходи от лихви през 2007 г. ще са 101.7 хил. лв., при 500 хил. лв. за 2008 г.

Улпина АДСИЦ предвижда повторно увеличение на капитала до края на година, когато той ще се увеличи от 650 хил. лв. на 5.65 млн. лв.

Според Устава на компанията дружеството ще инвестира във вземания, осигуряващи доход от разликата между покупната или продажната цена, както и в такива с регулярен доход. Може да инвестира в обезпечени и необезпечени вземания. Свободните средства могат да бъдат инвестирани в ценни книжа, издадени от държавата и в банкови депозити.

До датата на изготвянето на документа Улпина АДСИЦ няма сключени сделки по вземания.

Основните акционери в компанията са "Хърсев КО." КДА с 35%, БенчМарк Фонд - 2 с 30 на сто и "Фактор И.Н." с 35% дялово участие.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg