Андезит ООД е придобило 2.04 млн. акции от капитала на публичното дружество Холдинг Варна АД. В резултат на покупката Андезит ООД вече притежава 2.56 млн. акции, или 48.93% от капитала на публичния холдинг, информират от борсата.

Дружеството Андезит е сред основните производители на инертни материали в Бургаски регион, заедно с Андела АД. Двете дружества осъществяват съвместно тази дейност, като първото е специализирано за добивни работи в експлоатираните находища и проучване на нови, а второто с преработка на взривената скална маса до крайни продукти, сочи информацията на официалната страница на Андезит ООД.

От друга страна Абас ЕООД е продало 1.65 млн. акции (31.6%) от капитала на Холдинг Варна АД. След сделката делът на Абас ЕООД намаля до 3.92%.

Прави впечатление, че справка в търговията на БФБ-София липсва информация за посочените по-горе прехвърляния от капитала на Холдинг Варна АД.

От компанията ни уведомиха, че промените, които са се случили са по договори за репо сделки.

Последните сделки с акциите на Холдинг Варна на БФБ-София са от 20 септември, когато са прехвърлени 210 лота, като цената на затваряне е 6.851 лв. за лот.