Промени в наредба засягат заплатите на управляващите ИП

658
Промени в наредба засягат заплатите на управляващите ИП

Комисията за финансов надзор прие днес Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 35 за капиталовата адекватност и ликвидност на инвестиционните посредници, като промените пряко засягат възнагражденията на управляващите инвестиционни посредници, става ясно от съобщение на надзорния орган.

Основните изменения са свързани с въвеждането на изисквания относно възнагражденията на следните категории персонал на инвестиционните посредници:

- висшия ръководен персонал;

- служители, чиято дейност е свързана с поемане на рискове;

- служители, изпълняващи контролни функции.

В тази връзка инвестиционните посредници трябва да разработят и прилагат политики за възнагражденията на посочените категории персонал. В тях трябва да са разписани начините, по които се определят тези възнаграждения. Въведени са и задължения за инвестиционните посредници за разкриване на информация относно приетите политика за възнагражденията.

С Наредбата се транспонира член 1, точки 3, 4, 16 и 17 и приложение I, точка 1, точка 2, буква в), точка 3, и точка 5, буква б), подточка iii от Директива 2010/76/ЕС, уточняват от комисията.

Наредбата ще бъде обнародвана в Държавен вестник.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg