Промени в ОСА на Фазан и Розахим заради Търговския регистър

513
Промени в ОСА на Фазан и Розахим заради Търговския регистър

Поради неспазване от страна на Търговския регистър при Агенция по вписванията на нормативните срокове за обявяване на поканата за свикване на ОСА, от Фазан АД () и Розахим АД () промениха датите за свикване на редовните годишни общи събрания на акционерите. Това съобщиха от Българска фондова борса.

ОСА на Фазан АД ще се проведе на 14 юли от 12.30 ч. в заседателната зала на предприятието в Русе, ул. "Трети март" № 5, при същия дневен ред, материали и проекти за решения.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 28 юли от 12.30 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Право на глас в ОСА ще имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА или към 30 юни.

От 12 юни на 9 юли се измества датата при Розахим АД. При липса на кворум събранието ще се състои на 23 юли.

Право на глас в ОСА ще имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери не по-късно от 25 юни. 

Нека да припомним, че на него акционерите на Розахим АД ще гласуват решение за увеличение на капитала със собствени средства. Ако предложението бъде прието, капиталът на компанията ще нарасне от 64 164 на 513 312 лв.

Към момента са изтъргувани 74 акции на Фазан АД, като средната цена остава непроменена на 12 лв. При Розахим АД търговията все още не е започнала.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg