Промяна в датата за провеждане на ОСА на Пловдив-Юрий Гагарин БТ

625
Промяна в датата за провеждане на ОСА на Пловдив-Юрий Гагарин БТ

От 3 юни на 15 юли се премества датата за провеждане на Общото събрание на акционерите на Пловдив-Юрий Гагарин БТ (). Промяната се дължи на отказа за обявяване от Търговския регистър към Агенция по вписванията на покана за редовно ОСА на компанията.

Дневният ред на събранието се запазва, като същото ще се проведе от 11.00 ч. на ул. Рогошко шосе №1 в Пловдив. Нека да припомним, че aкционерите ще обсъждaт решение за продажба на недвижим имот, собственост на компанията, и ще гласуват за овластяване изпълнителният директор да извърши сделката при условията, посочени в доклада-предложение на Съвета на директорите.

Предложената цена за сделката е 1.69 млн. лв. без ДДС, като от компанията заявяват, че основното производство няма да бъде затруднено от продажбата.

Общото събрание ще гласува за разпределяне на 10% от печалбата на дружеството за 2007 г. в размер на 7.44 лв., или 744.11 хил. лв. да се разпределят за фонд “Резервен”, а останалите 6.697 млн. лв. да останат като неразпределена печалба на дружеството.

ОСА ще определи месечно възнаграждение на новоизбраните членовете на Съвета на директорите в размер равен на определеното месечно възнаграждение на останалите членове – 2000 лв. месечно на всеки от тях, за срок до края на тригодишния мандат.

Право на глас в ОСА ще имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 1 юли.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на БФБ, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в събранието е 27 юни.

Засега акциите на Пловдив-Юрий Гагарин БТ поскъпват с 0.84%, до средните 65.2 лв. при обем от 25 изтъргувани лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg