Промяна в Общото събрание на акционерите на Стара планина холд

558
Промяна в Общото събрание на акционерите на Стара планина холд

Поради неспазване от страна на Търговския регистър при Агенция по вписванията на нормативните срокове за обявяване на поканата за свикване на редовно ОСА на Стара планина Холд АД-София (), същото ще се проведе на 15 юли. За това съобщиха от компанията.

Холдингът е поредната публична компнаия, която срещна затруднения около свикването на ОСА.

В резултат на създалата се ситуация събранието ще се проведе на 15 юли от 11.00 ч. в София, бул. "Др. Цанков" 36, зала Бургас на СТЦ Интерпред, при същия дневен ред и проекти за решения.

Нека да припомним, че на ОСА акционерите на холдинга ще вземат решение за обратно изкупуване на до 3% от собствените акции.

Срокът за извършване на изкупуването ще е не по-дълъг от 5 г. от решението на събранието. Минималната цена ще е равна на среднодневна борсова цена за 1 акция в период от 52 седмици преди датата на обратното изкупуване.

Максималната цена по изкупуването ще е 75% от максималната среднодневна борсова цена за 1 акция в период от 52 седмици преди датата на обратното изкупуване.

Акционерите на холдинговото дружество ще вземат решение и за увеличение на капитала на компанията до 100 млн. лв. чрез издаване на нови акции в срок от пет години от регистриране на тази разпоредба на устава в търговския регистър.

По-рано и дъщерните компании на Стара планина Холд – Елхим Искра, М+С Хидравлик и Хидравлични елементи и системи също обявиха намерения за обратни изкупуания.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 29 юли от 11.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 1 юли.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 27 юни.

Вчера акциите на Стара планина холд поевтиняха на БФБ с 1.95%, до средните 5.52 лв. при обем от 2 470 лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...