Проспектът за увеличението на Алфа Ууд България - потвърден

648
Проспектът за увеличението на Алфа Ууд България - потвърден

Комисията за финансов надзор потвърди проспект за увеличението на капитала на Алфа Ууд България от 206 870 лв. на 620 610 лв., съобщиха от надзора.

Ще бъдат издадени нови 413 740 акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 30 лева всяка. Капиталът на дружеството ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 297 120 нови акции.

Ако бъдат записани всички предложени акции, в дружеството ще влязат 12.41 млн. лв.

Постъпленията от увеличението на капитала ще се използват за покриване на задължения на Алфа Ууд България АД към кредиторите Enderby Services Limited и Alfa Wood A.E.B.E. – 10 659 512 лева, представляващи 86.25% от постъпленията, а за инвестиция в нови технологии за рационално използване на енергийните ресурси и затваряне цикъла на производството – 1 700 000 лева, представляващи 13.75% от постъпленията.

Горните две дружества са основни акционери в компанията, съответно Enderby Services Limited държи 48.91% от капитала, а Alfa Wood S.A. Гърция - 22.903 на сто.

Срещу всяка съществуваща акция ще бъде издадено 1 право, даващо възможност за записване на 2 нови акции. Всяко лице може да запише най-малко една нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по две.

Днес по позицията се изтъргуваха 30 акции на цена от 22 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg