На проведено заседание на СД на Маунтин Парадайс Инвест АДСИЦ от 30 септември е взето решение за удължаване на срока на публичното предлагане на акции във връзка със задължителното първоначално увеличаване на капитала на дружеството, съобщават от Българска фондова борса.

В резултат на това срокът за търговия с права се удължава с 15 дни, а срокът за записване на акции се удължава с 38 дни.

От БФБ коригираха оповестените срокове за прехвърляне на правата и записване на акции, както следва - крайната дата за търговия на правата на борсата е 16 октомври, крайната дата за прехвърляне на правата (20 октомври), като крайната дата за записване на акциите от увеличението ще се оповести допълнително.

Нека да припомним, че търговията и прехвърлянето на правата, както и записването на новите акции, започна на 19 септември. Крайната дата за търговия с правата бе фиксирана на 2 октомври. На 28 октомври трябваше да приключи записването на акциите от новата емисия.
Първоначалното увеличение на капитала на Маунтин Парадайс Инвест АДСИЦ ще е от 500 хил. лв на 10 млн. лв. чрез емитиране на 9.5 млн. нови акции, съобщиха преди време от Българска фондова борса.

Номиналната стойност на книжата е 1 лв., а емисионната е определена на 1.09 лв. Това ще рече, че при успех, компанията ще привлече от пазара 10.36 млнл. лв.

За целта ще се издадат 9.5 млн. права, като съотношението право/акция е 1/1. Присвоеният борсов код на издадените права е MRHA.