Процедурата по увеличение на капитала на Маунтин Парадайс Инвест се удължава

466
Процедурата по увеличение на капитала на Маунтин Парадайс Инвест се удължава

На проведено заседание на СД на Маунтин Парадайс Инвест АДСИЦ от 30 септември е взето решение за удължаване на срока на публичното предлагане на акции във връзка със задължителното първоначално увеличаване на капитала на дружеството, съобщават от Българска фондова борса.

В резултат на това срокът за търговия с права се удължава с 15 дни, а срокът за записване на акции се удължава с 38 дни.

От БФБ коригираха оповестените срокове за прехвърляне на правата и записване на акции, както следва - крайната дата за търговия на правата на борсата е 16 октомври, крайната дата за прехвърляне на правата (20 октомври), като крайната дата за записване на акциите от увеличението ще се оповести допълнително.

Нека да припомним, че търговията и прехвърлянето на правата, както и записването на новите акции, започна на 19 септември. Крайната дата за търговия с правата бе фиксирана на 2 октомври. На 28 октомври трябваше да приключи записването на акциите от новата емисия.
Първоначалното увеличение на капитала на Маунтин Парадайс Инвест АДСИЦ ще е от 500 хил. лв на 10 млн. лв. чрез емитиране на 9.5 млн. нови акции, съобщиха преди време от Българска фондова борса.

Номиналната стойност на книжата е 1 лв., а емисионната е определена на 1.09 лв. Това ще рече, че при успех, компанията ще привлече от пазара 10.36 млнл. лв.

За целта ще се издадат 9.5 млн. права, като съотношението право/акция е 1/1. Присвоеният борсов код на издадените права е MRHA.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Concepto - подходящата врата за всеки стил на обзавеждане у дома

Дървените интериорни врати Hörmann залагат на висококачествени...